Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fenntarthatósági témahét

2018.04.24

 

A környezet védelme és a fenntarthatóság érdekében egyre több civil, szervezet és önkormányzat tesz lépéseket, kezdeményezéseket. Globális felmelegedés, vízhiány, csökkenő energiakészlet, klímaváltozás. Ezek a veszélyek fenyegetik Földünket, ha gyorsan nem változtatunk szemléletünkön és magatartásunkon. A szemléletváltásra a gyermekek a legfogékonyabbak, épp ezért fontos, hogy már iskolás korban megismerjék a téma fontosságát és felfigyeljenek személyes érintettségükre, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

A Fenntarthatósági Témahét tanóráinak és programjainak megtartásával hozzájárulunk a diákok ismereteinek bővítéséhez! Bízunk benne, hogy közös erőfeszítéseink eredményeként a fiatalabb generációk tagjai hiánypótló, hasznos tudással gazdagodnak.

Iskolánkban az alábbi programokkal veszünk részt a Fenntarthatósági Témahéten:

- Az iskola környezetének szépítése, gondozása. Minden osztály örökbe fogadott egy területet az iskola udvarán, amelyért felelősséget vállal, aktívan részt vesz a gondozásában.

- Virágültetés, amelynek keretében minden osztály kapott egy virágládát és virágokat ültethet. Szívesen fogadjuk a szülők osztályok felé történő felajánlását (virágláda, virágpalánta, virágföld tekintetében).

- Gyógynövénykertet alakítunk ki az iskola főbejáratának közelében. Szívesen fogadunk gyógynövény palántákat, töveket.

- Figyelemfelhívó plakátokat készítettünk a környezetvédelemmel, természetvédelemmel kapcsolatos jeles napokról.

- Természetismeret órákon játékos feladatokat oldunk meg a fenntatrhatóság témakörében.

- Felsőbb évfolyamokon számolunk ökolábnyomokat.