Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Boldog Iskola Program

boldogiskola.png

Ebben a tanévben iskolánk sikeresen pályázott és csatlakozott a 4890 oktatási intézményt átölelő Boldog Iskola programhoz. A boldogságkutatás eredményei alapján a program elősegíti a gyerekek önbecsülését, csökkenti  a szorongásaikat, növeli az önbizalmukat. Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ Alapítvány vezetésével 10 témakörből álló Boldogságóra programot dolgozott ki arra, hogy a fiatalok boldogságát elősegítse.

Egy hónapban egy Boldogság óra megtartása és egy feladat elkészítése volt a cél, közösen a gyerekekkel. A feladatok játékosak, vidámak, kreatív voltak, melyek gyakorlatban fejlesztik a pozitív gondolkodást, tapasztalati tanulás útján.

Témakörök:

   -   A boldogságfokozó hála

-   Az optimizmus gyakorlása

-   Társas kapcsolatok

-   Boldogító jócselekedetek

-   Célok kitűzése és elérése

-   Megküzdési stratégiák

-   Apró örömök élvezete

-   Megbocsátás

-   Egészséges életmód

-   Fenntartható boldogság

A Boldogságórák során készített munkákból, fotókból a bejárat mellett faliújságot helyeztünk el. A boldogságórákon készült fotók az iskola facebook oldalán is megtekinthetők, illetve honlapunk képgalériájában is találnak ízelítőt. A következő tanévben szeretnénk az Örökös Boldog Iskola címre is pályázni, és a tanulókkal továbbra is folytatni ezt a megkezdett utat.  

 

Cikkek

" Boldog Iskola Program" - részlet az iskola Pedagógiai Programjából

2019.07.14